No, tu v Dolnom Sasku som sice nenasla nic vynimocne, ale co ma po prvy krat zarazilo, bol 24.december. Namiesto vydatnej vecere, ako je zvykom na Slovensku, sme mali len oblozene misy (syry, salama, sunka) a parky. To som bola troska v soku.(aj ked pecena kacicka alebo morka ci hus byvaju vzdy na druhy den na obed)
Co ma velmi nadchlo, na Kube, bola nejakasi vynikajuca tekvica varena a servirovana ako priloha (namiesto zemiakov). Predpokladam, ze by sa tak dala servirovat tekvica "hokaido". Nevie niekto nahodou????
Nikdy som nejedla rada ryzu, ale odkedy som objavila divu (su to vlastne akesi travy, ale nie ryza), tak sa jej neviem dojest. Tak isto pokladam za vybornu, namiesto ryze, varenu, maslom omastenu psenicu alebo ine obiloviny. Za vybornu a zaujimavu prilohu povazujem aj "Süßkartoffel". Chuti nieco ako zemiak krizeny s mrkvou.
S tym marmeladovym chlebom so syrom, to tiez nie je po mojej chuti. A co sa mi chlpy jezia su zemiakove placky (cesto bez korenia a cesnaku, len s postruhanou cibulou) s jablcnym pretlakom. buaaaa
Na to ma nikto neprehovori!