Ja jsem dostala na skole kde jsem studovala anglictinu (v Londyne) certifikat od NARIC (
http://www.naric.org.uk/).
Je to vpodstate organizace, ktera porovnava zahranicni ceftifikaty k vzdelavacimu systemu ktery je ve Velke Britanii.
Normalne se za tento servis plati, ale muj ucitel byl moc hodny a vlastne mi to z vlastni iniciativy ukazal, nasli jsme mou kvalifikaci a kdyz uz jsme tam na to koukali tak mi ten certifikat i vytiskl. Myslim si ze licenci nase skola mela na pouziti tohoto servisu mela protoze tam studovali lide z ruznych zemi a s ruznymi kvalifikacemi.
Vpodstate je na tom certifikatu napsano, co "Maturita" z technicke skoly (studovala jsem stredni odbornou skolu s maturitou) je prirovnatelna v UK. Take tam byla veta, ze tato kvalifikace opravnuje studenta k prijeti na univerzitu v UK.
Krome toho ze jsem si nechala prelozit sve maturitni vysvedceni notarkou a prekladatelkou v jednom, tak jsem take univerzite predkladala jiz zmineny NARIC certifikat. Jen si to okopirovali a uschovali si to ve svem registru.
Takze by nemela byt ve Velke Britanii s uznavanim Ceskych a Slovenskych kvalifikaci snad potiz.
Vim vsak, ze momentalne se system maturit hodne zmenil a mate nejaky jiny system ted.
Kazdopadne Vam preji hodne stesti!