Štúdium v USA? Kedy začať?  

  RSS

 sixteenboy
Zaregistroval sa v roku 2010
Príspevky: 1
03/07/2010 12:56  

Prajem pekný deň,
Volám sa Filip, budem mať 16 rokov, a od septembra idem na strednú školu (na slovensku zatial 🙂 ).
Už od malička (6 – 7 rokov) ma láka USA – hlavne New York, Miami atd…
Na základnej škole som sa bohužiaľ učil Nemčinu – z ktorej neviem vďaka neustále novým učiteľom, ale aj vlastnému odporu k tejto reči ani ceknúť… Maximálne tak Guten Tag 😕
Angličtinu používam každodenné na internete, nie iba v hrách ako si budú niektorý mysilieť, osobne si myslím, čo sa týka písanej angličtiny tak dosť veciam porozumiem, keď mám písať ja, tiež by som sa dorozumel – resp. doípsal 🙂
Horšie je to s hovorením. Niečo by som možno porozprával – bohužial moc neviem výslovnosť – kedže na PC ide iba o čítanie, nie počúvanie, ale čo sa týka porozumeniu toho čo hovoria druhý v angličtine, to nieje žiadna slava.
No ale k veci.
Rád by som teda študoval na škole v USA, poprípade viedol v USA aj život po ukončení školy, ak by sa mi tam páčilo, a mal by som vhodné podmienky.
Mojím problémom je práve angličtina.
Čítal som na internete – na blogoch ľudí ktorý v US študujú – že je najlepšie začať čo najskôr – vraj ideálné v 2. – 3. ročníku na strednej škole isť na rok – dva – tri do USA.
Táto možnosť u mna pravdepodobne padá, kedže v škole som sa s angličtinou zatial nestretol.
Potom som uvažoval o vysokej v US, avšak to je ešte daleko.
Prečo by som chcel isť čo najskôr ? No kedže som čítal skusenosti ľudí ktorý v USA nielen študujú ale aj pracuju, tak mi skoro všetci povedali, že sa na cudzinca ktorý príde do USA a má americkú školu pozeraju uplne inak ako na cudzinca ktorý má kludne 3 školy v svojej krajine.
Čo si o tom myslíte vy ,
Aký máte názor ?
Čo mi poradíte ?

Vopred ďakujem.
Filip.


ReagovaťCitovať
 Eram323
Zaregistroval sa v roku 2010
Príspevky: 2
05/08/2010 17:02  

Caw. Takze k „výške“ v US. V tvojom pripade by som si problem nerobil (mam na mysli jazyk.) Ak mas 16 rokov, tak do maturity by to chelo nejaky kurz popri strednej skole, aby si sa co to po anglicky naucil.
Po skonceni strednej skoly ist na nejaky jazykovy kurz ( taky kurz aby si dosiahol potebnu ureven na zvladnutie testu napr. TOEFL, ktory musis mat, ked tam chces studovat. Tusim ze aj ked niekto ide na strednej skole na rok do USA tak ho robi.) Ak mas nejake tie zaklady uz naucene tak by som odporucal ist na ELA usuniversitygateway.com je to nieco ako pripravny jazykovy kurz na vysoku skolu. KEd som sa ich pytal na uroven jazyka, ktoru terba uz vediet, ked tam clovek chce ist tak mi napisali

Thank you for your email and it is nice to meet you.

We have four levels: Beginner, Low Intermediate, High Intermediate, and Advanced.

We would greatly enjoy having you study here with us at the English Language Academy at the University of San Diego.

Ano je to v San Diegu, 100mil od Los angeles.

Samozrejme, je to vsetko otazka penazi. ten Ela kurz $4,300(bez knih, byvania a poistenia)+$400 (poplatky okolotoho)+HOUSING teda byvanie, mohlo by to stat tiez okolo 1000-2000 bucks (babiek)

takze ak mas peniaze tak sa tam dostanes.

Potom je este moznost studovat na vyske vo Velkej Britanii napr. http://www.univerzityeu.sk/ k ktora za teba vybavi vsetko potrebne,

mohol by som napr. spomenut skolu Southampton Solent University ktora ma na rozdiel od inych Anglickych vysok 4.rocne odbory, a prvy rok zahrna ucenie jazyka tak, aby si dokazal splnit Toefl alebo IELTS na pozadovany pocet. + to ze si Europsky student, tak skolu mozes zacat platit az po ukonceni studia, ale az vtedy, ked zacnes zarabat viac ako 15,000 libier rocne.

Študenti denného bakalárskeho štúdia zo Slovenska a Českej Republiky nemusia platiť žiadne poplatky za štúdium pred začatím ani počas štúdia. Školné, ktorého výška je ako na všetkých univerzitách pre rok 2010/2011 GBP 3.290 ročne pre študentov z členských krajín EU, je možné financovať študentskou pôžičkou poskytovanou britskou vládou. Naviac Southampton Solent University poskytuje študentom zo Slovenska a Českej republiky štipendium až do výšky GBP 1075 ročne.   

posledny clanok je utrzok z webstranky class=“postlink“ href=“http://www.univerzityeu.sk/“> http://www.univerzityeu.sk/


ReagovaťCitovať
Zobraziť všetky príspevky v kategórii Štúdium v zahraničí

Tvoja reakcia


  
  
Spracovávám

Nie si prihlásený! Prihlásiť sa alebo sa Registrovať.