Štúdium i práca vo Francúzsku  

  RSS

 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
27/06/2007 5:26  

Ahojte, chystam sa do Francuzska a potrebovala by som nejake rady.

zacala som sa ucit po francuzsky( resp. oprasovat co som sa pred 7rokmi naucila a pozabudala), ale su to zatial iba zaklady, a tak by som v tom rada pokracovala vo Francuzsku. Chcela by som ist do nejakej skoly, tak ak by ste mi najeku mohli poradit. Mesto by som asi uprednostnovala vacsie, ale neni to priorita. Ako je to potom s pracou?Po anglicky sa dohovorim, bola som na rok v australii, takze je mozne ju kdesi vyuzit?(hoci viem, ze frantici su dost pysni na svoju rec). Predsa len budem musiet z niecoho zit. Chcela by som ist co mozno najskor, od semptembra, oktobra najneskor by bolo fajn. Dakujem za kazdu radu a pomoc. Moj e-mail: href=“mailto:stanka-bandy@seznam.cz“>stanka-bandy@seznam.cz

papa a este raz diky


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
12/07/2007 19:26  

Ahoj ja zijem v Lille a od septembra zacinam studovat na univerzite. Ak sa chces zdokonalit vo francuzstine tak je najlepsie prihlasit sa na jazykovy kurz na jednej z univerzit – viem ze v Lille je to univ. Lille 1. S pracou je to tazsie lebo Slovaci este nemaju volny pristup na pracovny trh. Ale ked mas statut studenta mas pravo na pracu na pol uvazku. Su tam ale obmedzenia – pozri euroinfo.gov.sk.

Anglictina je super ale neviem ci si s nou vystacis – mas pravdu ze Frantici neradi hovoria inzm jazykom ako ich vlastnym – ale medzi mladymi je to uz trosku ine. Aj ked si budes musiet zvyknut lustit ich hrozny prizvuk …

Tak sa drz papa


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
25/10/2009 11:24  

Ahojte aj mna by zaujimalo ako je to so studovanim francuzstiny vo Francuzsku. Konkretne by ma zaujimali mesta ako Paris, Lyon, Nice. Viem ze Paris ako hl. mesto bude o dost financne narocnejsie ako Lyon alebo Nice, ale….

ake su vase skusenosti s jazykovymi skolami? existuje vo Francuzsku take nieco ako zlavy pre studentov z EU? su jazykove skoly len sukromne alebo aj statne?

dakujem pekne

evelyn


ReagovaťCitovať
 11nikol06
Zaregistroval sa v roku 2012
Príspevky: 2
05/08/2012 22:43  

Dobrý deň,
Momentálne sa nachádzam vo Francúzku v Anglet. Pracujem tu ako au pair.
Predtým som učila deti Anglický jazyk 🙂 Mám 19 rokov a veľmi mám deti rada, mám aj
dobre referencie. Končím tu 23.augusta a tak hľadám prácu ďalej. Konkrétne v Paríži najlepšie v
Orleans. Prosím ak je tu niekto kto vie o dlhodobšej práci alebo o AUPAIR v spomenutých mestách
kontaktujte ma na e-mail
href=“mailto:nikoll.kovacova@gmail.com“>nikoll.kovacova@gmail.com


ReagovaťCitovať
 romyi
Zaregistroval sa v roku 2013
Príspevky: 1
05/08/2013 16:26  

Ahojte,

od septembra sa chystám študovať na Université Paris-Est Créteil, v rámci Erazmu. Keďže si momentálne hľadám ubytovanie, chcela by som sa Vás opýtať či neviete o niekom kto by mohol figurovať ako môj garant (ak má študent vo Francúzsku garanta môže požiadať o APL čo je akási sociálna pomoc pri ubytovaní, čiže z celkovej ceny nájomného za Vás štát zaplatí od 80 do 230EUR, pričom však musí garant zarábať 4x viac ako je cena nájomného a ja budem platiť okolo 400eur maximálne 450). Keďže nemám vo Francúzsku rodinu hľadám touto cestou, garant nemusí byť vaša rodina.

Ďakujem pekne za akékoľvek info, ak to bude potrebné poskytnem ďalšie informácie

Romana Hossová


ReagovaťCitovať
Zobraziť všetky príspevky v kategórii Štúdium v zahraničí

Tvoja reakcia


  
  
Spracovávám

Nie si prihlásený! Prihlásiť sa alebo sa Registrovať.