od kabouterplop » 26 Sep 2004 22:53
Moja reakcia na dostupnost ceskeho piva v BE je asi takato. Pred par rokmi tu bola plzen v pollitrovych plechoviciach a odrazu zastavili predaj, preco to som vtedy nezistoval.
Neskor zacal predavat Plzen , retazec Delhaise za rovnaku sumu ale v skle a len 3 decky. Ale aj to trvalo len chvilu.
Tak som zacal trosku patrat, spytal som sa obchodnikov na cisla dovozcov a potom som oslovil ich. Vysledok je asi taky ze niesu ochotni dovazat ceske pivo za peniaze ale chcu takzvany barter, cize vyvoz belgickeho piva do ciech, co aj skusili ale mimo Prahy, kde ho pilo a kupovalo niekolko zahranicnych hosti ktori poznali belgicke pivo, ho nikto nekupoval a nepil a teda cesky dovozcovia obmedzili dovoz. Nebudu predsa dovazat vela druhov piva z Belgicka ktore nikto nepije.
A tak BE dovozcovia usudili ze maju dost druhov piva na to nez by si sem zasadili konkurenciu. (Uz davno tu kvalitu nahradili kvalitou a reklamou)
Takze v BE dostanete stovky druhov piva ale kvalita sa bohuzial nevyrovna ceskej kvalite, vynimajuc druhy piva ako visnove, malinove a tak dalej, ktore sa neda porovnat lebo v cechach nema obdobu.
Teraz som len uz zvedavy, kedy sa Belgicania zobudia zo svojho pohodlnneho spanku a cosi normalne spravia, mimo takychto podla mna nenormalnych krokov.
A zatial?
No ostava si pivo dovazat z ciech alebo skocit na zastavku eurolines a kupit si Gambrinus od vodica. (rad ho preda)