Opatrovatelky Rakusko

Všeto o práci opatrovateľa - opatrovateľky, vzájomná výmena rád, postrehov a skúseností

Poslaťod Hosť » 24 Nov 2009 08:32

Ja som si bola vybavovať rodinné prídavky a hned som sa na FA pýtala, ako to bude s tým doplácaním.Povedali mi, že oni ešte absolútne nevedia ako a čo bude dalej.
Hosť

Poslaťod pete.pete » 24 Nov 2009 09:20

pete.pete

Poslaťod radka » 24 Nov 2009 09:39

dakujem ak to bolo pre mna mile od vas fakt dakujem za radu ale rad by som vedela o tom ako to je cez tie agentury ci sa vam stalo ze ste boli niekedy oklamany aebo mate z niakymi dobru skusenost to byma potesilo ak ano dakujem
radka

Poslaťod radke » 24 Nov 2009 10:16

no ty mas prejav, bieda.
radke

Poslaťod radke » 24 Nov 2009 10:30

ved ked si prečítaš temy tykajúce sa opatrovateliek v rakúsku na tomto fore tak sa dozvieš úplne všetko čo chceš vedieť.
sú dobré aj zlé agentúry. najlacnejšie je vybaviť si prácu sama, ale na to musíš vedieť bud velmi dobre nemecky alebo mať nejakú známu čo tam je a ti niečo dohodí.
tak vela šťastia
radke

Poslaťod Hosť » 24 Nov 2009 11:12

najprv by sa mala doučiť po slovensky a tak začať s nemčinou
Hosť

Poslaťod Marcel » 24 Nov 2009 11:23

Radka je dobry priklad toho aka elita slovenskych zien robi alebo sa chysta robit vonku opatrovatelky.Ved take nieco nam tam robi iba hanbu.Zenske ved sa spamatajte ja sa za vas hanbim.
Marcel

Poslaťod Hosť » 24 Nov 2009 12:52

no marcel najprv ma tvoja reakcia naštvala ale po zvážení musím uznať, že máš pravdu.
moja osobná skúsenosť:dozvedela som sa o jednom dobrom mieste (veľa peňazí za málo práce) a ponúkla som ho jednej známej, ktorá pracovala pre jednu agentúra a tá jej dávala len tie najhoršie rodiny a za strašne málo peňazí.
tak nastúpila na toto nové miesto a ja sa za nu hanbím stále viac a viac. túto prácu prišla robiť (rovno z fabriky)len po rýchlom absolvovaní toho slávneho kurzu, so základmi nemčiny a tak aj jej práca vyzerá.
nemá ani šajnu o opatrovaní a dedko je po jej turnuse vždy v horšom stave. nezabudla však hned na začiatku sa dožadovať zvýšenia platu atd...
ak to pôjde takto dalej tak asi fakt dajú rakušáci prednosť tým rumunkám.
Hosť

Poslaťod Hosť » 24 Nov 2009 13:25

Ej veru, kazda si mysli, ze to dokaze robit,aj na tuto pracu treba dispozicie.
Hosť

Poslaťod Hosť » 24 Nov 2009 13:30

Práca opatrovateľky je psychicky náročná práca so starými chorými ľudmi.Podľa mojho názoru, by ju naozaj nemala robiť každá jedna, bez ohľadu na svoje inteligenčné schopnosti.Robia to aj úplné husy z dedín, ktoré doteraz každé ráno krmíli sliepky a dojili kravy.Je to len obrazné prirovnanie, samozrejme sú na dedinách rovnako inteligentní ľudia, ako v mestách a naopak v mestách sú rovnakí hlupáci ako v dedine, to bolo len prirovnanie.Ale ide o skutočnosť, že sa tam hrabe čoraz viac žien, ktoré sú proste úplne "v inom svete"prepočítajú si to na prachy a iné ich nezaujíma.Pár rakúskych rodín sa sklame a bude im naozaj jedno, či tam robí slovenka, alebo rumunka, ved jedna bude ako druhá.Predtým, ked to nerobila každá "nána"tak sme mali dobré meno, teraz to ide dole kopcom.
Hosť

Poslaťod Hosť » 24 Nov 2009 13:32

úplne s tebou súhlasím, presne si to vystihla.
Hosť

Poslaťod Hosť » 24 Nov 2009 16:22

Aj ja suhlasim, ved to je na zaplakanie, co si tu clovek vela x precita.Otrasna uroven na urovni analfabetov, ale tej drzosti ma a ide.Zavreli fabriku, ziadny problem.Ved aj Mara,Eva,Zuza isli a ako dobre......
Hosť

Poslaťod Hosť » 24 Nov 2009 16:29

Presne tak a potom musí človek naprávať dobré meno sloveniek, ked sa tam pchajú bez reči, bez inteligencie, proste na zaplakanie.A takto si robia o nás mienku.Aj cez takéto opatrovateľky, čo by ináč nedostali šancu ani predavačky v obchode u nás robiť, také su poniektoré hlúpe.
Hosť

Poslaťod Hosť » 24 Nov 2009 16:51

Ja, genau.
Hosť

Poslaťod R » 24 Nov 2009 17:53

Mate pravdu, vozim opatrovatelky uz nejaky ten cas a stretol som sa aj s takou, co nevedela, ake peniaze su v Rakusku, ani nemala ponatie kolko je 50 Eur, dokonca hrešila jak najata, same do pi....a pozri jak isiel ten ko....a podobne a pritom mala urcite okolo 30 tky, takze mlada caja a poviem vam vsetkym, ze ked som ju doviezol do Linzu a vystupila mi z auta, tak sa tak vsetkym ulavilo...Volala sa Marta. keby nieco...od tej radsej ruky prec, tam bolo zjavne, ze ked ten hore rozdaval IQ, tak ona zrejme vtedy v rade chybala...su vseliake opatrovatelky, mna len tesi, ze tych s IQ hojdacieho konika je len mizive percento. Inak na vas baby nemozem povedat ani jedineho kriveho slova a skladam pred vami vsetkymi pomyselny klobuk dole z hlavy!!!
R

Poslaťod pete.pete » 24 Nov 2009 18:02

informacie pre opatrovatelky pracujuce v rakusku na zivnost.
pozri tu: www.opatrovanie-rakusko.sk
pete.pete

Poslaťod Hosť » 24 Nov 2009 19:31

A ja som sa stretla už aj s takou v aute,čo začala biť svoju spolusediacu, lebo v niečom s nou nesuhlasila.To bol teda narez.A take, čo sa celu cestu nalievaju alkoholom.Dokonca šoferovi sadla už aj jedna na mol opita do auta, to boli ešte hranice, sedela som tam tiež.Tak sme ju nechali sedieť, ved sa do hranic zobudi.Prišli sme tam a nemala ani občianku, ani peniaze, proste nič.Sofer ju musel vyložiť a skladali sme sa jej na vlak, ved čo už s no.Ubohe, ubohe, ubohe.
Hosť

Poslaťod Hosť » 24 Nov 2009 19:36

V prípade, že podnikateľ nepodal daňové priznanie počas prvých troch rokov svojej podnikateľskej činnosti a v štvrtom roku zruší svoju živnosť, nedochádza ku žiadnemu doplateniu na poistnom v penzijnom poistení......toto som si tam prečítala a celkom ma to zaujalo.
Hosť

Re: Opatrovatelky Rakusko

Poslaťod martineeecka » 25 Nov 2009 07:48

Dobré ránko všetkým....konečne došlo k povinnej registrácii na tomto fóre, snáď to už dostane úroveň a začne sa normálna diskusia bez urážok. Pekný deň...
martineeecka

Mesto: 111

Re: Opatrovatelky Rakusko

Poslaťod gabca » 25 Nov 2009 09:08

Tak to bolo teda prekvapenie!!!!Super predčasny darček na vianoce.Snád to konečne získa svoju úroven a bude sa diskutovat, nie urážať.Už sa teším na všetky, čo sa pripoja a budeme si mocť pokecať o svojej práci, problémoch, aj radostiach.Možeme si dávať rady a to pod svojím menom, ktoré nikto, aspon teda dúfam nezneužije :D Určite to bude prekvapko aj pre ostatné "staré" exiláčky a zase sa tu stretneme.Aj ja želám pekný den.
gabca

Mesto: Zwettl

PredchádzajúciĎalší

Späť na Práca opatrovateľa - opatrovateľky

• Príbuzné témy
    Odpovede
    Zobrazenia
    Posledný príspevok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Google Adsense [Bot] a 1 hosť