od canario447 » 02 Aug 2009 19:56
No musim priznat ze o je dost tvrde rozhodnutie,odist z SK co najdalej a s celou rodinou. Na druhu stranu to chapem,pretoze pred par rokmi som urobil nieco podobne a odisiel tak isto. Tiez si ale dnes uvdomujem ze si to treba dobre zvazit a premysliet co a ako,pretoze to nieje zas az taka sranda. ( napriklad som zil tri mesiace v jaskyni) Ak niekam chces ist, vyber si krajinu, podla toho co preferujes( podnebie - klima), jazukovych znalosti ( nieje podmienkou - odisiel som do spanielska bez znalosti co i len jedneho slova) a vzdelanie ( moznosti buduceho zamestnania,alebo podnikania) Nasledne si o tej ktorej krajine treba zistit co najviac info, hlabne ako je to s povolenim na pobyt, prac. povolenim, akceptovanim tvojich skol ( ja som momentalne v Kolumbii v medelline a mam neskutocny problem s homologizaciou svojich skol este pocas socializmu), zisti si bezpecnostnu otazku, zdravotnu staroslivost ( napriklad v pripade L. Ameriky to nieje vobec ziadna sranda) a podobne veci. Samozrejem je dobre popytat sa ludi co ziju v tej ktorej krajine ci vedia, mozu a chcu pomoct s tym alebo onym.