Slovaci v Skotsku

Miesto pre propagáciu aktivít Slovákov v zahraničí, priestor pre organizovanie stretávok

Slovaci v Skotsku

Poslaťod Sofia » 21 Mar 2008 17:47

V Skotsku uz zijem 10 rokov, no nepoznam ziadnych slovakov.... Tak rada by som stretla niekoho zo Slovenska. Ak ste v oblasti Edinburgh, Fife, ozvite sa a nieco by sme podnikli. Moj mail je Sofiadogan@aol.com
Tesim sa!!!
Sofia

Poslaťod Ivan » 20 Jún 2008 16:37

akurat som si precital tvoju spravu, no ja som zrovna treti den v edinburgu a okrem mojho brata t unepoznam ziadneho slovaka, tak by sme mohli nieco vymysliet, co ty na to?
Ivan

Poslaťod martina » 22 Aug 2008 20:06

Ahoj žijem nedaleko edinbrghu v takej dedinke ked budes mať chuť ta sa stretneme čauko mata
martina

Poslaťod evca » 14 Sep 2008 21:23

ahoj martinka, po dlhej dobe som zavitala na stranku exile. Vyzera ze je nas zo slovenska v/pri edinburgu uz zopar. Ja byvam priamo v meste, budem rada ked odpises a stretneme sa, ahoj
evca

Poslaťod evca » 15 Sep 2008 22:21

Ahojte...dalsi prispevok z edinburgu...Ja by som si nasla rada kamosov aj na sporty, mne sa teraz velmi zapacil squash a chcem aj bike, dufam ze sa obcas vydam aj na nejaku tu cykloturu. A potom vecer na maly guiness, to snad nieje taky hriech : ) Tiez sa chystam na kinoklub, su tu v Edinburgu 2 rozne. Este som nebola, ale podla web stranky sa mi viac paci Filmhouse na Lothian Road. Ten druhy je The Cameo. Majte sa, evca ( tth@inmail.sk)
evca

Poslaťod Murko » 22 Sep 2008 20:10

Ja som v Aberdeene a rad by som sa stretol s nejakymi Slovakmi. murkosk@azet.sk
Murko

Poslaťod ladi » 17 Okt 2008 21:56

Ahoj Sofia.Len tak nahodou som nasiel tvoj odkaz na stranke slovaci v exile.Ja pracujem uz takmer osem mesiacov uplne pri hranici skotska a anglicka.Edinburgh mam velmi rad.Nedavno som tam bol asi uz po treti krat.Pisala si ze by si velmi rada stretla nejakych slovakov.Ak sa mi ozves a budes sa chciet stretnut a porozpravat sa tak rad pridem do Edinburghu.Musis to tam velmi dobre poznat.Potreboval by som sprievodcu lebo sam ked som tam tak je to dost tazke a nema ma kto ani odfotit.Moj mail je.lk.kraus@gmail.com.Budem rad ak mi odpises skoro lebo 5 novembra idem na slovensko a mozno sa vratim este tento rok alebo az na buduci.
ladi

Poslaťod tina » 26 Okt 2008 09:37

Pre Slovakov v Skotsku: Ak mate zaujem stretnut rodakov zo Slovenska a zijete v Skotsku social network facebook ma zalozenu novu skupinu: Slovak Comunity in Scotland. Napiste nieco na Wall-Piste po anglicky, alebo po Slovensky ako sa Vam paci. Hlavne sa ozvite, Tesime sa!
tina

Poslaťod tina » 26 Okt 2008 09:39

Sorry za preklep: Slovak Community in Scotland a website je www.facebook.com (ak nahodou o tom este niekto nevie) :)
tina

Poslaťod Sofia » 03 Nov 2008 22:11

Ahoj, pisala som Ti mail, ale neviem, ci Ti to doslo. Pisal si, ze ides na sk teraz zaciatkom novembra, tak sa ozvi, ked sa vratis. Sofia
Sofia

Poslaťod martin » 18 Nov 2008 21:18

caute pozna niekto pub mood v edimburgu ak ano tak dojdite mozno sa tam stretneme a pokecame:)zamajko@azet.sk
martin

Poslaťod Stanka » 15 Jan 2009 21:48

Ahojte... som v irsku 2 roky a koncom Februara sa stahujeme s priatelom do Skotska, lebo on je skot, do maleho mestecka boness, je to nedaleko hlavneho mesta a chcem sa opytat na vas nazor, aka je krajina , ako prijmaju cudzincov a podobne..dost sa bojim zmenit miesto a krajinu...
Stanka

Poslaťod Pecci » 18 Jan 2009 17:39

Ahoj Stanka.
Myslim, ze sa nemas coho bat, ja som tu v skotsku tiez vyse 2 rokov a som tu spokojny. Zijem na zapadnom pobrezi v malom mestecku ayr, nedaleko Glasgowa.
Krajina je krasna drsna, plna fariem a zamkov, ludia ako vsade.
Radost zit, teda az na to pocasie...:oD
Pecci

Poslaťod peter » 20 Jan 2009 02:55

Osobna preprava vsetkeho druhu v Glasgowe, transfery z/na letiska po celom Skotsku.kontakt Peter 078 497 487 70
peter

Poslaťod Spoločenský večer » 21 Jan 2009 07:20

Spoločenský večer zameraný na podporu slovenskej kultúry v Škótsku ako súčasť iniciatívy aktívnych členov Slovak Community in Scotland.

Program:

Privítanie hostí tradičnými slovenskými nápojmi (Slivovica, Borovička, Vinea a Kofola) a tradičným národným spôsobom (chlieb a soľ)
Krátky audiovizuálny vstup s ukážkou podobných prvkov a možných prepojení slovenskej a škótskej histórie a kultúry (Juraj Jánošík a Sir William Wallace, slovenský a škótsky futbal, Irn Bru a Vinea, slovenská a škótska príroda...)
Úvodný príhovor hlavného organizátora Pavla Kuštára
Príhovor hostí a partnerov podujatia
Koncert skupiny Ruby and the Emeralds (Škótsko) v tradičnej nôte
Predstavenie rybatreSKA sound system (Slovensko)
Ochutnávka tradičných slovenských jedál (kapustnica, šúľance, halušky)
Vyhodnotenie tomboly a súťaže o najlepší slovenský kostým
Voľná zábava
Podujatie sa koná 25. januára o 20:00 hod. v The Cuckoo`s Nest Bar, 69 Home Street, Edinburgh, Škótsko, Veľká Británia
Spoločenský večer

Poslaťod monika » 21 Jan 2009 16:01

ahojte, rada by som stretla niekoho z Inverness, Aberdeen... Zijem v malom mesteku Elgin...
monika

Poslaťod alma » 21 Jan 2009 21:04

ahoj :) trosku odbocim od tej temy, co si pisala. ale zaujimalo by ma, ci by sa tam nenasla praca pre dve baby na leto... tak zhruba na tri mesiace... ale jazyk moc nevieme, sli by sme do kuchyne alebo kamkolvek... je nam to v podstate jedno... vdaka moc :)
alma

Poslaťod saman » 20 Feb 2009 17:12

Cesi a slovaci v Skotsku na WWW.SKOTSKO.CO.UK
saman

Poslaťod saman » 20 Feb 2009 17:14

Cesi a slovaci v Skotsku na www.skotsko.co.uk
saman

Poslaťod luke-1 » 22 Mar 2009 16:00

ahoj vsem,

jmenuji se Lukas a hledam lidi kteri ziji ve Skotsku. Presneji receno okoli Edinburghu a FIFE...

pokud Tu nekdo takovy je, prosim o zaslani emailu na Luke-1@seznam.cz

dekuji vsem a pekny den...
luke-1

Ďalší

Späť na Akcie a stretávky

• Príbuzné témy
    Odpovede
    Zobrazenia
    Posledný príspevok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť